Kategorier
Triatlon træning

Fra lastbil til ironman

Fra lastbil chauffør til ironman 

Hej Trilaro

Jeg vil gerne fortælle lidt om min historie omkring triatlon træningen

Jeg synes det er fantastisk at læse om alle jer der forbedre sig helt vildt med træningen, når de begynder på den strukturerede træning via Trilaro

Tænk at kunne løbe en 5 km. på under 20 min. – Jeg selv ligger og roder rundt på 34-35 min. og lidt landsommere før jeg startede hos jer i efteråret 2018

Jeg er en af dem der bare skal gennemføre indenfor tidsgrænserne på diverse distancer og mit mål i år er Ironman København i august

Lidt om mig:

Jeg er 48 år, vejer på det “rigtige” side af 100 kg. dvs 120 kg 

Jeg har altid været en stor mand og det bliver jeg nok ved med at være, jeg rundede allerede i 9 klasse de 100 kg og var meget glad for god mad, slik, chips osv. Det er jeg stadig, men holder lidt igen og prøver at spise mere sundt.

Jeg har i næsten 20 år, kørt lastbil, de seneste år har jeg heldigvis fået nogle andre opgaver, der gør at jeg ikke kun sidder og køre rundt.

En af grundende til at jeg faldt over Triathlon træningen, var fordi jeg for nogle år siden skulle levere nogle vare til et stævne og kunne se hvor stort og spændende det var, talte med nogle af dem der var med til at sætte det hele op og de virkede super flinke og havde næsten alle en baggrund indenfor sporten, hvilket tændte et eller andet i mig.

Derefter gik der nogle år, men jeg blev ved med at få den tanke om at det kunne være fedt selv at stå på stranden med en kæmpe våddragt og start nr. – Jeg begyndte at spinne lidt i det lokale motionscenter og svømme lidt, løb var på det tidspunkt ikke muligt, men gode lange gåture blev det til

I 2017 gennemførte jeg min første mini triatlon og sidste år i 2018, kom jeg hårdt prøvet igennem først en marathon og senere en halv ironman, det var en helt fantastisk oplevelse, men kunne også mærke at jeg manglede nogen til at få træningen mere skemalagt, da jeg jævnligt kom til at træne for meget og derved få nogle kedelige skader.

Jeg havde hørt godt om Trilaro og læst en del om dem, så beslutningen var rimelig let at tage og jeg har ikke et sekund fortrudt, jeg får ikke de vilde forbedringer, men jeg føler det er “trykt” at hvis jeg bare følger planen, så skal alt nok gå.

Jeg træner med Ironman XL programmet, hvor løbetræningen ikke er vildt hård, men med lidt mere fokus på distancen, cyklingen er mindre belastende, så der får den alt hvad jeg kan.

Det fede ved at følge træningsplanen er at jeg får trænet meget varieret og ikke behøver at tænke selv.

Sidst: mit mål til sommer er et marathon, en halv ironman, IM Cph. og måske et mindre motionsløb til efteråret og alle under tidsgrænsen selvfølgelig

Opdateret efter København ironman:
Jeg gennemførte min til dato længste tur i træningstøj.
Her kommer en kort race beretning:
Jeg havde sat min racercykel dagen før og gjort den klar til 180 km.
Om morgenen kom jeg da de åbnede for adgang og jeg satte mine flasker med energi og drikke på cyklen, samt lidt gel og nogle energibar.
Da det blev min tur til at gå i vandet, gik jeg roligt ud, det var nok alligevel ikke de der 5 sek. der ville gøre forskellen på om jeg nåede i mål indenfor tidsgrænsen.
I vandet med mig og det gik faktisk bedre end forventet, havde ikke den store erfaring med svømning i havet, men kunne uden problemer finde den rigtige retning og igennem de 3-4 gangbroer, der er over lagunen på Amager, ud til vendepunktet og så ellers bare tilbage igen, for mig startede stævnet rigtigt, når jeg var på min cykel, da det var her jeg følte mig mest hjemme selvom mine ekstra kg. ikke var den støste fordel, men jeg glædende mig helt vildt til at køre de 180 km. – Derfor tror jeg også at turen i vandet og de 3.800 meter gik rimeligt hurtigt, ikke jeg svømmede hurtigt, men det føltes godt.
Da jeg kom op af vandet gik jeg roligt over og skiftede til mit cykeltøj, jeg skifter alt mit tøj i hver skiftezone, da jeg gerne vil kunne sidde bedst muligt og jeg kan godt lide at få noget nyt frisk tøj på, når jeg starter “ny sportsgren”
Afsted på cyklen, det var som det skulle være massere mennesker til at heppe på os, jeg fulgte min plan med indtag af energi på faste tidspunkter og kunne stille cyklen med fint overskud til den noget lange løbetur, som jeg var meget spændt på.
De første 2 runder ca 21 km. forløb godt, jeg var blevet anbefalet at jeg skulle gå/løbe allerede for start, så jeg løb 900 meter og gik 100, samt alle væskedepoterne gik jeg også gennem, til at starte med virkede det underligt, jeg var jo frisk, men efterhånden gav det mening og jeg er glad for at jeg holdt mig til planen, specielt til sidst kunne jeg mærke hvor godt det faktisk gik.
Ja jeg havde ondt i hele kroppen og benene var ikke til 100 meter sprint, men jeg kom igennem og hele 90 min. før deadline
Om jeg skal prøve det igen? Ja helt sikkert, men nu skal jeg hvile lidt og så igang igen, nu er jeg også blevet bidt af træningen og vil gerne prøve nogle ironman og halve andre steder i europa.