Kategorier
Svømmetræning Svømning

Begynder svømning

Mange der begynder på at dyrke triatlon og svømning, har ikke svømmet andet end det vi lærte tilbage i skoletiden, derfor kan det være en kæmpe svær udfordring at lære at svømme crawl for rigtigt mange voksne.

Begynder svømning:

Mange der begynder på at dyrke triatlon og svømning, har ikke svømmet andet end det vi lærte tilbage i skoletiden, derfor kan det være en kæmpe svær udfordring at lære at svømme crawl for rigtigt mange voksne.
Når du for første gang siden skoletiden kommer tilbage i svømmehallen for at “motions svømme”, kan det være meget svært at “bare” svømme en bane, men fortvivl ikke vi kender det godt, både på egen krop og for mange af de atleter der er startet op hos os igennem de seneste mange år.
Vi vil nedenfor komme med nogle fif du kan benytte dig af:

  • Optimalt find en svømmetræner, der kan give dig den rette teknik fra starten af.
  • Fokus på armtag ikke for hurtigt, da det tager mange kræfter
  • Fokus på trække vejret, mange anbefaler at trække vejret hver 3 – 5 armtag, men i begyndelsen kan det være en fordel at trække vejret hver gang du eks. har højre arm oppe. (du kan uden problemer svømme mange km. på denne måde, men set ud fra belastningen på kroppen, kan det anbefales at gøre det ved et ulige armtag, da det derved giver en lige belastning på kroppen, det skal du dog ikke tænke på i starten)
  • Brug af (“pullboy”) kan hjælpe med at have fuld fokus på armtaget
  • Armtaget er  det vigtigst fokus, da din fremdrift stort set kun kommer derfra og hvis dit mål er triatlon, så skal benene alligevel bruges så lidt som muligt, de skal nemlig klare dig igennem resten af turen.
  • Brug af håndplader for styrke i arme
  • Brug af svømmefødder til at lære at bruge fødderne, du vil nok i starten komme 0 meter med benspark, da det kan være meget svært at komme fremad, øvelse skal der til, dog igen fokus på arme og brug tiden der i starten
  • Du vil måske drikke meget vand i starten, det stopper efterhånden som du bliver bedre

Hos Trilaro har vi verdens bedste svømmetræner i Mette Jacobsen, hun holder til i København og er mega god til teknik træning, du finder hende her på siden under svømme træner.